Prinses Margriet aanwezig bij European Para Championships

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is maandagavond 7 augustus aanwezig bij de openingsceremonie van de European Para Championships in Ahoy in Rotterdam. De Prinses opent de kampioenschappen en houdt een toespraak. De European Para Championships vinden, van dinsdag 8 tot en met zondag 20 augustus 2023, voor het eerst plaats.

Tijdens de European Para Championships woont de Prinses enkele wedstrijden bij. Daarnaast is zij op donderdagmiddag 17 augustus tijdens het congres Sport NXT aanwezig bij de lancering van de Vereniging Nederlandse Paralympische Deelnemers.

De European Para Championships is een multisport event: 1500 atleten uit 45 landen strijden om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Het evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender, en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad.

RVD, nr. 191

Update 4/8/2023: In verband met een acute rughernia komt de aanwezigheid van Prinses Margriet te vervallen.

Update 17/8/2023: Prins Pieter-Christiaan vervangt Prinses Margriet bij de lancering van de Vereniging Nederlandse Paralympische Deelnemers.