Staatsbezoek Zuid-Afrika

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Cyril Ramaphosa van de Republiek Zuid-Afrika een staatsbezoek aan Zuid-Afrika. Het bezoek vindt plaats van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 oktober 2023. Het Koninklijk Paar wordt tijdens het staatsbezoek begeleid door minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken.

Het staatsbezoek staat in het teken van de goede betrekkingen en een gelijkwaardig partnerschap tussen beide landen met aandacht voor onder meer duurzame en inclusieve groei, culturele samenwerking en kennisuitwisseling.

Parallel aan het staatsbezoek vindt er onder leiding van minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een economische missie plaats op het gebied van toekomstgerichte land- en tuinbouw, groene waterstof en circulaire afvalverwerking. Daarnaast vindt er ook een kennismissie plaats onder leiding van minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

RVD, nr. 197

Update 29/9/2023: Het Koninklijk Paar wordt begeleid door de minister van Buitenlandse Zaken mevrouw Bruins Slot, in plaats van de heer Hoekstra.