Koningin Máxima bezoekt Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op donderdagochtend 21 september een werkbezoek aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam. Het bezoek staat in het teken van praktisch ondernemerschapsonderwijs en duurzaamheid binnen het onderwijs.

Locatiedirecteur Marjolein Hesselink geeft Koningin Máxima een rondleiding door de school langs praktijkruimtes zoals het studiecentrum, woonwinkel, praktijklokalen en werkruimtes met machines. Tijdens de rondleiding gaat Koningin Máxima in gesprek met studenten en afgestudeerden. Zij vertellen meer over hun meesterstukken en hun ambities, waaronder ondernemerschap. Docenten laten zien hoe het ondernemerschap terugkomt in het onderwijs bij het HMC. Daarnaast komt het thema duurzaamheid aan bod. Docenten en studenten spreken met Koningin Máxima over wat het thema duurzaamheid betekent voor het HMC, voor haar studenten en voor de ontwikkelingen in de branches waarvoor de vakschool opleidt.

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met interieur, meubel, houttechniek en vakspecialisme te maken hebben. Het HMC heeft een locatie in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn, diverse praktijkcursussen en vakopleidingen. Koningin Máxima maakte eerder kennis met het werk van studenten van het HMC tijdens haar bezoek aan Nederlandse ontwerpers op de Milaan Design Week in april van dit jaar.

RVD, nr. 209