Prinses Beatrix aanwezig bij Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdagmiddag 7 oktober op het terrein van Paleis Soestdijk aanwezig bij de vierde editie van Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Het Oranjepad is een wandeling van en naar Paleis Soestdijk om aandacht te vragen voor de strijd tegen spierziekten. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren voor een wandeling van 5, 10, 20 of 30 kilometer om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Prinses Beatrix is aanwezig bij de finish van Het Oranjepad en ontmoet hier deelnemers aan de wandeling. Voorafgaand spreekt de Prinses met mensen die bijzondere inzamelingsacties hebben gehouden, mensen met een spierziekte en andere betrokkenen bij het Spierfonds. Tevens krijgt zij een toelichting op het Belevingspad, waar aanwezigen de impact van een spierziekte kunnen ervaren.

Prinses Beatrix is sinds 1957 beschermvrouwe van het naar haar vernoemde fonds.

RVD, nr. 215