Koning en minister-president ontvangen Duitse Bondsraadvoorzitter Tschentscher

Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte ontvangen respectievelijk woensdag 13 en donderdag 14 september 2023 de voorzitter van de Bondsraad van de Bondsrepubliek Duitsland, de heer Peter Tschentscher.

De Koning ontvangt Bondsraadvoorzitter Tschentscher woensdagmiddag in audiëntie op Paleis Noordeinde. Minister-president Rutte ontvangt hem donderdagochtend op het ministerie van Algemene Zaken voor een bilateraal overleg dat onder meer in het teken staat van migratie, de oorlog in Oekraïne en de nauwe samenwerking tussen Nederlandse grensprovincies en de verschillende Duitse deelstaten.

Sinds 2000 is het gebruikelijk dat de jaarlijks wisselende Bondsraadvoorzitter een bezoek brengt aan Nederland. 

RVD, nr. 227