Koningin Máxima bij lustrumbenefietgala Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Hare Majesteit Koningin Máxima was donderdagavond 28 september aanwezig bij het lustrumbenefietgala van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De benefietavond werd georganiseerd ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het centrum.

Tijdens de avond traden diverse artiesten op. De opbrengsten van het gala gaan naar projecten op het gebied van talentontwikkeling en immunotherapie binnen het Prinses Máxima Centrum. 

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt. Het Prinses Máxima Centrum in Utrecht heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Het is het grootste kinderkankercentrum van Europa. Door de integratie van zorg en onderzoek maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

RVD, nr. 242