Koningin Máxima op werkbezoek bij de FIXbrigade

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdagmiddag 5 oktober een werkbezoek aan de FIXbrigade in Amsterdam. De FIXbrigade komt bij mensen thuis om kosteloos energiebesparende maatregelen in de woning uit te voeren. De FIXbrigade is ook een leerwerktraject waarbij mensen uit allerlei culturen worden opgeleid tot fixer/leermeester of een baan in de techniek en energietransitie.

Tijdens het bezoek zal Koningin Máxima met een bewoner in gesprek gaan over hoe de FIXbrigade haar helpt met problemen in haar woning. Vervolgens krijgt Koningin Máxima een rondleiding over de werkvloer van de FIXbrigade en spreekt zij met leermeesters en leerlingen over het werk van de FIXbrigade. Tot slot gaat Koningin Máxima in gesprek met stakeholders van de FIXbrigade over het belang en noodzaak van het werk, maar ook over de uitdagingen die zij daarbij tegenkomen.

De FIXbrigade is in 2018 ontstaan vanuit buurtorganisatie Jungle Amsterdam om buurtbewoners met een laag inkomen te helpen met besparen op energieverbruik. Naast voorlichting en tips voeren zij kosteloos energiebesparende maatregelen uit bij mensen thuis. De FIXteams bestaan uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, MBO-stagiaires, statushouders, herintreders en vrijwilligers. FIXbrigade werkt samen met lokale organisaties en gemeenten om FIXbrigades op te zetten in heel Nederland. Deze maand won FIXbrigade nog de Duurzame Dinsdag Prijs, een prijs die duurzame maatschappelijke initiatieven promoot.

RVD, nr. 241