Prinses Margriet bij 120-jarig bestaan KNCV Tuberculosefonds

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is maandagmiddag 6 november aanwezig bij de viering van het 120-jarig bestaan KNCV Tuberculosefonds in Museum Naturalis in Leiden. Sinds de oprichting in 1903 zet KNCV Tuberculosefonds zich in Nederland en wereldwijd in voor het terugdringen van Tuberculose (TBC). Prinses Margriet is beschermvrouwe van KNCV Tuberculosefonds.

Jaarlijks sterven wereldwijd ruim 1,6 miljoen mensen aan TBC. Daarmee is TBC een van dodelijkste infectieziekten ter wereld. Door vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling is TBC te genezen. In samenwerking met lokale gezondheidsorganisaties zet KNCV wereldwijd duurzame bestrijdingsprogramma’s op en streeft de organisatie naar een wereld vrij van TBC en TBC-gerelateerde ziekten.

Tijdens de viering houdt Prinses Margriet een korte toespraak. Daarnaast vertellen diverse mensen die getroffen zijn geweest door TBC hun verhaal en licht een TBC-ambassadeur de Nederlandse Global Strategy toe. Diverse leden van de Wereldgezondheidsorganisatie nemen deel aan een panel over de aanpak van de wereldwijde TBC-epidemie.

RVD, nr. 267