Koningin Máxima reikt de Cultuurfonds Prijs 2023 uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt maandagmiddag 20 november in Theater Zuidplein in Rotterdam de Cultuurfonds Prijs 2023 uit. Het Cultuurfonds kent deze prijs van 100.000 euro jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een bijzondere betekenis voor cultuur of natuur. De winnaar van de Cultuurfonds Prijs 2023 wordt binnenkort door het Cultuurfonds bekendgemaakt.

Koningin Máxima woont het programma van de prijsuitreiking bij, met optredens en sprekers die betrokken zijn bij het Cultuurfonds en de winnaar van de Cultuurfonds Prijs. Aansluitend reikt zij de prijs uit en gaat in gesprek met betrokkenen.

Eerdere winnaars zijn onder meer de Anne Frank Stichting (2022), IVN Natuureducatie (2021), ISH Dance Collective (2020) en Vereniging De Hollandsche Molen (2019). Het Cultuurfonds investeert jaarlijks meer dan 40 miljoen euro in de toekomst van cultuur en natuur. Elk jaar krijgen ruim 3.500 cultuur- en natuurprojecten in heel Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Suriname een financiële bijdrage.

RVD, nr. 286