Koning bij korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum UK/NL Amphibious Force

Zijne Majesteit de Koning is woensdagavond 29 november in het Luxor Theater Rotterdam aanwezig bij het jaarlijkse Korpsconcert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. Dit jaar staat het concert in het teken van 50 jaar United Kingdom/Netherlands Amphibious Force (UK/NL AF).

Het Korpsconcert in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander vormt het sluitstuk van het UK/NL AF 50-jaar dat in beide landen op diverse manieren aandacht besteedde aan de Brits-Nederlandse samenwerking. Ook het concert is een coproductie, waarbij de Nederlandse Marinierskapel en Tamboers en Pijpers met de Britse Royal Marines Band en Royal Marines Corps of Drums samen optreden. Koning Charles III was in maart aanwezig bij de opening van het jubileumjaar. In juni is door de Britse en Nederlandse minister van Defensie het voornemen bestendigd om ook in de toekomst samen te werken op het gebied van amfibische training.

RVD, nr. 296