Koninklijk Paar luncht met uitblinkers

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben donderdagmiddag 30 november in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

De vijfentwintig genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst en cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Tot de genodigden behoorden deze keer onder anderen de winnaars van de Poelifinario, de PAX Vredesduif, de Inktspotprijs, de Stevinpremie en de Zilveren Reissmicrofoon, als ook de beste waterpolokeepster van de wereld. 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

RVD, nr. 313