Prins Constantijn reikt prijzen uit bij het Nederlands Vioolconcours

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden reikt op zaterdagavond 27 januari 2024 de prijzen uit na de finale van het Nederlands Vioolconcours in TivoliVredenburg in Utrecht. Prins Constantijn is beschermheer van het Nederlands Vioolconcours. Het evenement wordt om de twee jaar gehouden.

In de finale strijden drie violisten om de hoofdprijs. Zij worden hierbij begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Jonathan Bloxham. De prijzen, geldbedragen tot 12.000 euro, zijn bedoeld om de carrières van de finalisten te stimuleren. Tijdens de finale hebben de violisten de keuze uit het spelen van de vioolconcerten van Lalo of Mendelssohn.

Het Nederlands Vioolconcours, voortgekomen uit een fusie in 2012 van drie verschillende vioolconcoursen (Oskar Back, Davina van Wely en Iordens Viooldagen) geeft jonge violisten van 6 tot en met 26 jaar de kans om hun talenten te tonen en het publiek te inspireren met hun optredens. Tot de eerdere winnaars behoren bekende musici, zoals Jaap van Zweden, Liza Ferschtman, Simone Lamsma, Rosanne Philippens en Daniel Rowland. 

RVD, nr. 4