Koning reikt Erekruis in de Huisorde van Oranje uit aan Janine van den Ende

Zijne Majesteit de Koning heeft op 22 januari 2024 op Paleis Noordeinde het Erekruis in de Huisorde van Oranje uitgereikt aan Janine van den Ende. Het Erekruis in de Huisorde van Oranje is verleend aan mevrouw Van den Ende voor haar inzet voor de Stichting Méér Muziek in de Klas waar zij samen met haar man Joop van den Ende al bijna tien jaar bij betrokken is.

De Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich sinds 2015 in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied en verbreedt zich sinds 2023 naar het toegankelijk maken van een breed cultuuraanbod voor kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Stichting Méér Muziek in de Klas is één van de initiatieven die gesteund wordt door de VandenEnde Foundation die in 2001 werd opgericht door Joop en Janine van den Ende. Met deze stichting vervullen zij al decennia lang een cruciale rol in het sterker maken van het culturele klimaat in Nederland. Joop van den Ende ontving reeds in 2007 het Erekruis in de Huisorde van Oranje, als dank voor zijn grote verdiensten in het kader van het zilveren regeringsjubileum van toenmalig Koningin Beatrix. 

RVD, nr. 17