Koningin Máxima bezoekt Scouting mini Jamboree ‘Jonge leiders maken de toekomst’

Hare Majesteit Koningin Máxima woont donderdagmiddag 22 februari een mini Jamboree bij van Scouting Nederland bij Scouting Albert Schweitzer in Woerden. De bijeenkomst heeft als thema ‘Jonge leiders maken de toekomst’. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Het bezoek begint met een plenair gedeelte waarin enkele sprekers op het thema reflecteren. Vervolgens neemt Koningin Máxima deel aan kampvuurgesprekken met jongvolwassen scouts, bestuurders en beslissers binnen de overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. De gesprekken gaan over leiderschapskwaliteiten en de impact van een niet-formele leeromgeving. De jongeren vertellen uit eigen ervaring wat het betekent om spelenderwijs te kunnen groeien in hun persoonlijk leiderschap en vaardigheden te ontwikkelen die hen verder helpen in de samenleving.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met ruim 110.000 leden. De activiteiten zijn niet alleen gericht op praktische vaardigheden in het buitenleven, maar ook op samenwerken, uitdagingen aangaan en leiding geven, waardoor sociale vaardigheden en zelfvertrouwen worden versterkt. Binnen de scouting is aandacht voor de mentale gezondheid van kinderen en jongeren. Scouting Nederland werkt samen met stichting MIND Us, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is, bij het invoeren van ‘De Checkers’. Dit is een tool waarmee vrijwilligers en professionals die met jongeren werken kunnen helpen bij signaleren, herkennen en verbinden als een jongere bijvoorbeeld niet lekker in zijn of haar vel zit.

RVD, nr. 30