Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking tiende Prins Friso Ingenieursprijs

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn op woensdagavond 13 maart aanwezig bij de uitreiking van de tiende Prins Friso Ingenieursprijs in de aula van De Haagse Hogeschool in Den Haag.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. De prijs is een initiatief van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs sinds 1847. Met de jaarlijkse prijzen wil KIVI ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. 

De drie finalisten van dit jaar zijn dr. ir. Pavlina Nanou, co-founder en COO van TORWASH, prof. dr. ing. Kim Ragaert, hoogleraar Circular Plastics bij de Universiteit Maastricht en dr. ir. Christoff Heunis, CEO van Flux Robotics. Voor de tiende keer draagt deze prijs de naam van wijlen Prins Friso, ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. In dat kader reikt Prinses Mabel samen met de president van KIVI, ir. Jacolien Eijer-De Jong, de Prins Friso Ingenieursprijs uit.

In 2022 is, mede op voorzet van Prinses Mabel, de KIVI Engineering Student Team Award opgezet. Ook dit jaar wordt deze prijs uitgereikt aan het studententeam dat zich onderscheidt in de vier competenties: teamgeest, innovatiekracht, maatschappelijke impact en expertise. Dit jaar zijn de finalisten team Afterlife van de Universiteit van Wageningen, team Solid van de Technische Universiteit Eindhoven en team SublimeStone van de Universiteit Maastricht.

RVD, nr. 39