Koningin Máxima opent A Beautiful Mess in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 25 april in Amsterdam een nieuwe locatie van A Beautiful Mess. Met dit sociale restaurant met evenementen- en workshopruimtes wil Stichting Refugee Company werken aan participatie en inclusie van mensen met een vluchtelingenachtergrond. 

Koningin Máxima woont een panelgesprek bij waarin wordt gesproken over de rol en betekenis van A Beautiful Mess voor mensen met een vluchtelingenachtergrond. Ook wordt besproken hoe het initiatief te werk gaat om deelnemers via een leerwerktraject of betaalde baan een betekenisvol bestaan in Nederland te geven. Vervolgens krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het pand waarbij zij in de keuken en de taallesruimtes spreekt met mensen met een vluchtelingenachtergrond. Afsluitend ontmoet Koningin Máxima diverse aanwezigen in het restaurant.

De restaurants van A Beautiful Mess zijn een initiatief van Refugee Company, een stichting die nieuwkomers in Nederland ondersteunt bij het opdoen van werkervaring en het bieden van perspectief, met als doel mensen te helpen integreren en betaald werk te vinden. A Beautiful Mess wil een plek zijn waar werelden bij elkaar komen die elkaar normaal niet ontmoeten. Het nieuwe restaurant in Amsterdam is gevestigd in het internationale hoofdkantoor van Booking.com, dat de ruimtes vrij van huur ter beschikking stelt. De komende vijf jaar is er plaats om 425 mensen een leerwerktraject te bieden. Andere locaties van A Beautiful Mess zijn er in Utrecht en Arnhem.

RVD, nr. 92