Koning bezoekt eet- en werkcafé Kleurrijk

Zijne Majesteit de Koning brengt woensdagochtend 24 april in Nijverdal een werkbezoek aan eet- en werkcafé Kleurrijk. Kleurrijk is een sociale onderneming waar mensen, culturen en gerechten samenkomen. Inwoners van Nijverdal worden hier uitgenodigd om met elkaar kennis te maken. Nieuwkomers, veelal mensen met een vluchtelingenachtergrond, krijgen in Kleurrijk een opstap naar een zelfredzame toekomst geboden via een leerwerkprogramma van Stichting Culture Kitchen.

Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding door Kleurrijk, waarbij hij de mensen spreekt die werken in de huisbakkerij, de keuken en het eetcafé. Vervolgens woont hij een taalles bij, waar een talentcoach en een vrijwilliger een korte toelichting geven op dit onderdeel van het leerwerkprogramma. De Koning gaat in gesprek met de initiatiefnemers, vrijwilligers en de burgemeester over het belang, de plannen, de uitdagingen en de samenwerkingsverbanden van eet- en werkcafé Kleurrijk en Stichting Culture Kitchen. Afsluitend ontmoet Koning Willem-Alexander de overige talenten die via Kleurrijk (werk)ervaring opdoen.

Eet- en werkcafé Kleurrijk opende in februari 2023 de deuren in samenwerking met Stichting Culture Kitchen. Deze stichting wil ambitie en talent stimuleren door met nieuwkomers samen te werken aan integratie, interactie, inclusie en inburgering. Bij Kleurrijk ontwikkelen mensen hun begrip van de Nederlandse taal, doen ze sociale contacten op en bereiden ze zich voor op een opleiding of een baan.

RVD, nr. 98