Koning opent wereldconferentie International Ombudsman Institute

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagochtend 15 mei de 13e wereldconferentie van het International Ombudsman Institute (IOI), die gehouden wordt in het The Hague Conference Centre New Babylon in Den Haag. De Koning houdt tijdens de opening een toespraak. De driedaagse internationale conferentie wordt eens in de vier jaar gehouden en heeft dit jaar als thema ‘Act together for our tomorrow’. 

De Koning onthult samen met Nationale ombudsman Reinier van Zutphen tekeningen van kinderen van Art-S-Cool die zij gemaakt hebben in het teken van het thema ‘Act together for our tomorrow’. Daarnaast spreekt Koning Willem-Alexander met een aantal buitenlandse ombudsmannen. 

Het IOI is in 1978 opgericht om onder meer de samenwerking tussen tweehonderd onafhankelijke lokale, regionale en nationale ombudsorganisaties uit meer dan honderd landen te bevorderen met als doel de relatie tussen de burger en overheid te verbeteren. Tijdens deze 13e conferentie spreken de 250 deelnemers over onder andere de klimaatproblematiek, inclusiviteit en toekomstige generaties. 

RVD, nr. 111