Koningin Máxima reikt Koning Willem I Prijzen uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op donderdagavond 16 mei de Koning Willem I Prijzen 2024 uit. De prijsuitreiking vindt plaats in Theater De Spiegel in Zwolle, waar vertegenwoordigers van alle genomineerde bedrijven aanwezig zijn.

De Koning Willem I prijzen worden iedere twee jaar toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden- en kleinbedrijf. Voor duurzame ondernemingen wordt er een Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uitgereikt. De afgelopen maanden hebben bedrijven zich aangemeld voor de prijzen. In iedere categorie zijn drie finalisten aangewezen. Koningin Máxima spreekt na afloop van de prijsuitreiking met de winnaars.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

RVD, nr. 119