Koningin Máxima woont FBN NxG International Summit bij

Hare Majesteit Koningin Máxima woont op vrijdagmiddag 31 mei een deel van de FBN NxG International Summit bij in Madurodam in Den Haag. Voor deze internationale bijeenkomst voor nieuwe generaties binnen familiebedrijven bundelt FBNed|Familiebedrijven Nederland de krachten met The Family Business Network International om Next Generations (NxG) uit de hele wereld te verwelkomen. Dit jaar viert FBNed|Familiebedrijven Nederland haar 25-jarig jubileum.

Tijdens de FBN NxG International Summit ontmoeten nieuwe generaties binnen familiebedrijven in de leeftijd van 18 tot 40 jaar elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. De bijeenkomst vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni. Onder het thema ‘Owning the Unkown’ gaan 250 deelnemers, waarvan ruim 50 uit Nederland, aan de slag om zich te ontwikkelen tot een betrokken en verantwoordelijke eigenaar van een familiebedrijf. Voorafgaand aan de FBN NxG International Summit kunnen deelnemers tijdens zogenoemde learning journey’s in kleine groepen kennismaken met Nederland, de uitdagingen waar Nederland voor staat, de Nederlandse ondernemersgeest en de innovatieve oplossingen waar Nederlandse familiebedrijven aan werken. Een bezoek aan een Nederlands familiebedrijf is onderdeel van dit programma. 

Koningin Máxima woont een deel van de bijeenkomst bij en gaat in gesprek met enkele deelnemers van de learning journeys over ondernemerschap, sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid, het belang van eigenaarschap en waar zij tegenaan lopen binnen hun familiebedrijf.

RVD, nr. 126