Koningin Máxima neemt deel aan de oefening van Regiment Genietroepen

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op donderdagmiddag 20 juni een bezoek aan het Regiment Genietroepen in ’s-Hertogenbosch. De genie is een gevecht ondersteunende eenheid. Dit specifieke krijgsmachtonderdeel is getraind in het vrijmaken van de hindernissen en het bouwen van militaire infrastructuur zoals bruggen en veren. Onder het motto ‘Samen banen wij de weg, Sodeju!’, lopen genisten voorop, zoeken een weg of bouwen er één.

Koningin Máxima krijgt aan het begin van het werkbezoek een korte toelichting over de werkzaamheden van de genie. Hierna doet ze mee aan een gebiedsverkenning die noodzakelijk is om het gebied vrij te maken van hindernissen. Tijdens de oefening krijgt ze uitleg over de hindernissen, de manoeuvres en spreekt ze met veteranen. Daarna wordt Koningin Máxima met militaire voertuigen naar het tweede oefenonderdeel gebracht.

De tweede oefening bestaat uit het verzorgen van een oversteek over water. Er wordt geoefend in het plaatsen van pontons op het water die uiteindelijk een veer vormen. Koningin Máxima wordt in het voertuig op een ponton te water gelaten en koppelt de delen op het water. Na de oefening spreekt Koningin Máxima met de deelnemers.

Het bezoek wordt afgesloten met de traditionele borrel en het regimentslied.

RVD, nr. 165