Koninklijk Paar luncht met uitblinkers

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben dinsdagmiddag 25 juni in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

De achtentwintig genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst en cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Tot de genodigden behoorden deze keer onder anderen wereldkampioenen freerunnen, openwaterzwemmen en veldrijden, winnaars van de Young Captain Award, het Cultuurfonds Mode Stipendium en de International Emmy Award en de Europese Wetenschapsjournalist van het Jaar. 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

RVD, nr. 174