Prinses Beatrix bij 65ste landelijke campagnedag Zwaluwen Jeugd Actie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdagmiddag 21 september in Goes aanwezig bij voetbalvereniging SSV’65 voor de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie. Deze campagnedag is in samenwerking met Sportclub Grenzeloos Bewegen, opgericht voor en door lichamelijk gehandicapten. Zo wordt deze dag ‘De meest inclusieve sportdag van Nederland’.

Ruim 500.000 jeugdvoetballers hebben het afgelopen jaar geld ingezameld door deel te nemen aan het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van de KNVB. De landelijke campagnedag vormt het begin van de Zwaluwen Jeugd Actie in het voetbalseizoen 2024-2025. De opbrengst komt ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren, het KNVB-project Passend Voetbal en amateurvoetbalverenigingen van de KNVB. Het Prinses Beatrix Spierfonds doet met de opbrengst onderzoek naar spierziekten bij met name kinderen.

Tijdens de campagnedag worden verschillende demonstraties gegeven van sporten voor kinderen met een beperking, waaronder goalball, tafeltennis en e-hockey. Ook tonen jeugdspelers van SSV’65 en Sportclub Grenzeloos Bewegen hun voetbalcapaciteiten. In aanwezigheid van Prinses Beatrix wordt het opgehaalde bedrag bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan het Prinses Beatrix Spierfonds. 
De Zwaluwen Jeugd Actie is een samenwerkingsverband met de KNVB. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds.

RVD, nr. 191