Prinses Máxima bezoekt winnend project van Oranje Fonds

Prinses Máxima bezoekt donderdag 5 maart als beschermvrouwe van het Oranje Fonds twee projecten van het Oranje Fonds.

Voice-over:

Prinses Máxima heeft donderdag in Venlo het project Boy4ever bezocht.

Dit project is een succesvol jongeren informatiepunt en tevens winnaar van een appeltje van Oranje in 2008.

Wil Vousten:

De stichting is ontstaan na de dood van mijn zoon Boy.

We zijn toen gaan kijken met de vrienden van Boy wat is een goede manier om informatie toegankelijk te gaan maken voor jongeren. Toen gaven de jongeren zelf aan er moet een plek zijn waar we ons thuisvoelen. Waar we met alle vragen en opmerkingen met alles terecht kunnen. Dat hebben we geprobeerd hier in elkaar te zetten.

Voice-over:

Boy4ever is vooral zo'n bijzonder ontmoetingscentrum omdat er groepen jongeren komen die je normaal nooit bij elkaar zult treffen. Zo tafelvoetballen Lonsdale jongeren er regelmatig met rappers.

Muziek

Okan Tastan:

We waren benieuwd naar de plek want er kwamen anders soort mensen zoals gabbers enzo. Toen dachten we laten we eens een kijkje nemen. Toen zijn we naar binnen gegaan. We hebben gevraagd is het open voor iedereen, ja natuurlijk. Toen we gaan tafelvoetballen. Zo zijn de jongens allemaal binnengekomen.

Dat zijn Nederlanders, Marokkanen allemaal verschillenden. We zijn een groep en doen activiteiten zoals met het EK of WK

Anita van Geel:

Je voelt je niet gedwongen. Maar als je iets dwars zit kun je hier altijd terecht.

Ik heb weleens gehad dat we Wil hebben opgebeld na tien uur als er wat was. Als ze dan nog wakker was dan nam ze op.

Voice-over:

Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor meer betrokkenheid in de samenleving en is bedoeld om anderen te inspireren ook zulke initiatieven op te zetten.