Functies en aandachtsgebieden Prins Friso

Ten tijde van het skiongeval werkte Prins Friso als CFO (Chief Financial Officer) bij URENCO in Stoke Poges, Buckinghamshire, Engeland.

Eerdere functies

Voordat Prins Friso bij URENCO in dienst trad, was hij achtereenvolgens werkzaam bij McKinsey & Company in Amsterdam en bij de investeringsbank Goldman Sachs International in Londen waar hij zich bezig hield met investment banking. Vervolgens was de Prins mededirecteur bij TNO Space in Delft en managing director voor Wolfensohn & Company in Londen.

Prins Friso was betrokken bij verscheidene innovatieve ondernemingen op het gebied van duurzame energie, medische diensten, biologische landbouw & voeding, en technologie (onder andere het MRI Centrum, Rabo Ventures/ Anterra Capital, en Wizz Air). Vanaf 2004 was hij lid van de Raad van Bestuur van Telenet.

Prins Friso ondersteunde verschillende initiatieven om innovatie en techniek te bevorderen, zoals Jet-Net (Jongeren en Technologie Netwerk Nederland), de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij en de Stichting Toekomstbeeld der Techniek. Hij was eerder betrokken bij de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij en Witteveen+Bos.

Maatschappelijke functies

Prins Friso vervulde daarnaast een aantal maatschappelijke functies:

  • Erevoorzitter van het Prins Claus Fonds, samen met zijn broer Prins Constantijn;
  • Lid van het College van Advies van de Stichting Christiaan Huygensprijs;
  • Beschermheer van de Vereniging De Hollandsche Molen;
  • Beschermheer van De Industrieele Groote Club, Amsterdam;
  • Lid Raad van Advies van De Nationale Denk Tank.