Prins Bernhard

Bernhard Lucas Emmanuel Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven is op 25 december 1969 in Nijmegen geboren. Prins Bernhard heeft drie broers: Prins Maurits (1968), Prins Pieter-Christiaan (1972) en Prins Floris (1975).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD - Jeroen van der Meyde
Prins Bernhard.

Studie

Prins Bernhard studeerde een jaar economie aan de Georgetown University in Washington. In 1995 studeerde hij af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de studierichting Economie.

Huwelijk en gezin

Prins Bernhard trad op 6 juli 2000 in Utrecht in het huwelijk met Annette Sekrève.

Prins Bernhard en Prinses Annette hebben drie kinderen: Isabella (2002), Samuel (2004) en Benjamin (2008). Bij Koninklijk Besluit is geregeld dat kinderen uit het huwelijk de familienaam 'van Vollenhoven' krijgen. Het gezin woont in Amsterdam.

Werkzaamheden

Prins Bernhard is zelfstandig ondernemer. Tijdens zijn studie zette hij met vrienden het bedrijf Ritzen Koeriers op. Daarna werd hij medeoprichter van Shop.nl en Clockwork. Prins Bernhard is, als lid van het managementteam, verantwoordelijk voor het op de markt zetten en uitbreiden van Levi9 IT Services. Prins Bernhard is partner bij Pinnacle vastgoed ontwikkeling in Amsterdam en initiatiefnemer van Lymph-Co, een fonds dat zich inzet voor fundamenteel onderzoek naar lymfklierkanker. Daarnaast is de Prins oprichter van het botenmerk Waterdream en mede-aandeelhouder van Circuit Zandvoort.