Prins Bernhard

Bernhard Lucas Emmanuel Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven is op 25 december 1969 in Nijmegen geboren. Prins Bernhard heeft drie broers: Prins Maurits (1968), Prins Pieter-Christiaan (1972) en Prins Floris (1975).

Prins Bernhard.

Studie

Prins Bernhard studeerde een jaar economie aan de aan de Georgetown University in Washington. In 1995 studeerde hij af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de studierichting Economie.

Huwelijk en gezin

Prins Bernhard trad op 6 juli 2000 in Utrecht in het huwelijk met Annette Sekrève.

Prins Bernhard en Prinses Annette hebben drie kinderen: Isabella (2002), Samuel (2004) en Benjamin (2008). Bij Koninklijk Besluit is geregeld dat kinderen uit het huwelijk de familienaam 'van Vollenhoven' krijgen. Het gezin woont in Amsterdam.

Werkzaamheden

Prins Bernhard is zelfstandig ondernemer. Tijdens zijn studie zette hij met vrienden het bedrijf Ritzen Koeriers op, daarna werd hij mede-oprichter van Shop.nl en Clockwork. Momenteel is de Prins, als lid van het managementteam, verantwoordelijk voor het op de markt zetten en uitbreiden van Levi9 IT Services. Levi9 houdt zich bezig met IT-dienstverlening. Daarnaast is de Prins partner bij Pinnacle vastgoed ontwikkeling in Amsterdam en is iniatiefnemer van Lymph-Co. Fonds dat zich inzet om geld op te halen voor fundamenteel onderzoek tegen Lympfeklier kanker.