Prins Floris

Floris Frederik Martijn Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven is op 10 april 1975 in Nijmegen geboren. Prins Floris heeft drie broers: Prins Maurits (1968), Prins Bernhard (1969) en Prins Pieter-Christiaan (1972).

Prins Floris.

Studie

Prins Floris studeerde in het buitenland een jaar moderne talen, waaronder Spaans. Prins Floris haalde in 2002 zijn doctoraal examen Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Huwelijk en gezin

Prins Floris trad op 20 oktober 2005 in Naarden in het huwelijk met Aimée Söhngen. Prins Floris en Prinses Aimée hebben twee dochters en een zoon: Magali (2007), Eliane (2009) en Willem Jan (2013).
Het gezin woont in Wassenaar.

Werkzaamheden

Floris van Oranje werkt sinds 2014 bij Gimv en is verantwoordelijk voor het Nederlandse team. Gimv is een Belgische beursgenoteerde investeringsmaatschappij. Voor 2014 werkte hij bij KPMG Corporate Finance waar hij een focus had op de Olie&Gas sector. Daarvoor was hij Sectorhoofd bij Deutsche Bank en Relationship Banker bij ABN AMRO Corporate Clients voor de sector Telecom, Media en Technologie. In beide hoedanigheden heeft hij meerdere (familie)bedrijven begeleid.
Floris heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Leiden in zowel de bedrijfsrechtelijke als de strafrechtelijke variant. Hij heeft na zijn studie vijf jaar voor het Openbaar Ministerie gewerkt.

Floris is bestuurslid bij Stichting het zeilschip Eendracht en de Richard Krajicek Foundation. Tevens is hij toezichthouder bij Fonds Slachtofferhulp en lid van de Raad van Beheer van het Kroondomein.