Prins Floris

Floris Frederik Martijn Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven is op 10 april 1975 in Nijmegen geboren. Prins Floris heeft drie broers: Prins Maurits (1968), Prins Bernhard (1969) en Prins Pieter-Christiaan (1972).

Beeld: © RVD - Jeroen van der Meyde
Prins Floris.

Studie

Prins Floris studeerde in het buitenland een jaar moderne talen, waaronder Spaans. Prins Floris haalde in 2002 zijn doctoraal examen Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Huwelijk en gezin

Prins Floris trad op 20 oktober 2005 in Naarden in het huwelijk met Aimée Söhngen. Prins Floris en Prinses Aimée hebben twee dochters en een zoon: Magali (2007), Eliane (2009) en Willem Jan (2013).
Het gezin woont in Voorschoten.

Werkzaamheden

Na zijn studie Nederlands Recht werkt Prins Floris vijf jaar voor het Openbaar Ministerie. Daarna is hij Sectorhoofd bij Deutsche Bank en Relationship Banker bij ABN AMRO Corporate Clients voor de sector Telecom, Media en Technologie. Aansluitend werkt hij voor KPMG Corporate Finance. Van 2014 tot 2018 werkt Prins Floris bij Gimv, een Belgische beursgenoteerde investeringsmaatschappij.  Floris van Oranje is sinds 2018 partner bij investeringsmaatschappij Strong Root Capital.

Floris is bestuurslid bij Stichting het zeilschip Eendracht en de Richard Krajicek Foundation. Tevens is hij toezichthouder bij Fonds Slachtofferhulp en lid van de Raad van Beheer van het Kroondomein.