Prins Floris

Floris Frederik Martijn Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven is op 10 april 1975 in Nijmegen geboren. Prins Floris heeft drie broers: Prins Maurits (1968), Prins Bernhard (1969) en Prins Pieter-Christiaan (1972).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD - Jeroen van der Meyde
Prins Floris.

Studie

Prins Floris studeerde in het buitenland een jaar moderne talen, waaronder Spaans. Prins Floris haalde in 2002 zijn doctoraal examen Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Huwelijk en gezin

Prins Floris trad op 20 oktober 2005 in Naarden in het huwelijk met Aimée Söhngen. Prins Floris en Prinses Aimée hebben twee dochters en een zoon: Magali (2007), Eliane (2009) en Willem Jan (2013).
Het gezin woont in Voorschoten.

Werkzaamheden

Prins Floris is medeoprichter en partner bij Delta Participaties, een investeringsmaatschappij gericht op duurzame groei voor de lange termijn.

Prins Floris heeft rechten gestudeerd in Leiden en heeft na zijn studie vijf jaar voor het Openbaar Ministerie gewerkt. Daarna heeft hij vijf jaar voor ABN-AMRO gewerkt, in zijn laatste rol als Sectorhoofd in Rotterdam. Aansluitend werkte hij voor KPMG Corporate Finance. Van 2014 tot 2018 was Prins Floris hoofd van het Nederlandse team bij Gimv, een Belgische beursgenoteerde investeringsmaatschappij.  

Prins Floris is bestuurslid bij Stichting het zeilschip Eendracht en de Richard Krajicek Foundation. Tevens is hij toezichthouder bij Fonds Slachtofferhulp en lid van de Raad van Beheer van het Kroondomein.