Prins Pieter-Christiaan

Pieter-Christiaan Michiel Prins van Oranje-Nassau, van Vollenhoven is op 22 maart 1972 in Nijmegen geboren. De Prins heeft drie broers: Prins Maurits (1968), Prins Bernhard (1969) en Prins Floris (1975).

Beeld: © RVD - Jeroen van der Meyde
Prins Pieter-Christiaan.

Studie

Prins Pieter-Christiaan vervulde zijn dienstplicht bij het Wapen der Koninklijke Marechaussee en bleef tot augustus 1992 in dienst.
Prins Pieter-Christiaan haalde in 1999 zijn doctoraal examen aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Utrecht.

In het najaar van 2003 rondde de Prins een eenjarige MBA-opleiding (Master of Business Administration) af aan de International School for Management and Development (IMD) te Lausanne (Zwitserland).

Huwelijk en gezin

Prins Pieter-Christiaan trad op 25 augustus 2005 in Apeldoorn in het huwelijk met Anita van Eijk. Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita hebben twee kinderen: Emma (2006) en Pieter (2008).
Het gezin woont in Wassenaar.

Werkzaamheden

Prins Pieter-Christiaan is voorzitter van Milan Ops, een start-up in Internet of Things. Daarnaast is hij werkzaam voor Milan Innovincy, VBN en Tardis Research BV en mede-aandeelhouder van Certus Port Automation.

Van 2004 tot 2009 werkte de Prins bij de Directie Operaties Koninklijke Marechaussee. Hij verliet de dienst in de rang van luitenant-kolonel. De Prins bleef als reserveluitenant-kolonel verbonden aan het Wapen der Koninklijke Marechaussee. Sinds 2018 is hij reservekolonel bij de Koninklijke Marechaussee. Tot 2016 was Prins Pieter-Christiaan actief als CEO van AGT Group Netherlands BV.

Prins Pieter-Christiaan is onder andere voorzitter van Laureus Nederland, voorzitter van de Raad van Advies van Keolis Nederland BV en ambassadeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds.