Prins Pieter-Christiaan

Pieter-Christiaan Michiel Prins van Oranje-Nassau, van Vollenhoven is op 22 maart 1972 in Nijmegen geboren. De Prins heeft drie broers: Prins Maurits (1968), Prins Bernhard (1969) en Prins Floris (1975).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD - Jeroen van der Meyde
Prins Pieter-Christiaan.

Studie

Prins Pieter-Christiaan vervulde zijn dienstplicht bij het Wapen der Koninklijke Marechaussee en bleef tot augustus 1992 in dienst.
Prins Pieter-Christiaan haalde in 1999 zijn doctoraal examen aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Utrecht.

In het najaar van 2003 rondde de Prins een eenjarige MBA-opleiding (Master of Business Administration) af aan de International School for Management and Development (IMD) te Lausanne (Zwitserland).

Huwelijk en gezin

Prins Pieter-Christiaan trad op 25 augustus 2005 in Apeldoorn in het huwelijk met Anita van Eijk. Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita hebben twee kinderen: Emma (2006) en Pieter (2008).
Het gezin woont in Wassenaar.

Werkzaamheden

Pieter-Christiaan is medeoprichter van CargoProbe BV, een bedrijf actief in container tracking. Daarnaast is hij voorzitter van Staetec BV, een start-up voor Big Data-oplossingen.

Van 2004 tot 2009 werkte de Prins bij de Directie Operaties Koninklijke Marechaussee. Hij verliet de dienst in de rang van luitenant-kolonel. De Prins bleef als reserveluitenant-kolonel verbonden aan het Wapen der Koninklijke Marechaussee. Sinds 2018 is hij reservekolonel bij de Koninklijke Marechaussee. Tot 2016 was Prins Pieter-Christiaan actief als CEO van AGT Group Netherlands BV en tussen 2018 en 2022 was hij actief bij Certus Portautomation.

Prins Pieter-Christiaan is onder andere voorzitter van Laureus Nederland, zit in de Raad van Advies van Keolis Nederland BV, is voorzitter van de Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland en hij is kanselier van het Nederlandse Rode Kruis.