Prinses Marilène

Marie-Hélène Angela van den Broek is op 4 februari 1970 in Dieren geboren als jongste dochter van mr. H. van den Broek en mevrouw drs. J. van den Broek-van Schendel.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD - Jeroen van der Meyde
Prinses Marilène.

Studie

Prinses Marilène behaalde haar doctoraal examen in de bedrijfskunde, met als afstudeerrichting marketing in mei 1994 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Huwelijk en Gezin

Marilène van den Broek trad in Apeldoorn op 29 mei 1998 in het huwelijk met Prins Maurits. Prinses Marilène en Prins Maurits hebben drie kinderen: Anna (2001), Lucas (2002) en Felicia (2005).

Het gezin woont in Amsterdam.

Werkzaamheden en functies

Prinses Marilène werkt sinds september 2017 als Adviseur Partnerships bij de VriendenLoterij, voorheen de BankGiro Loterij. Sinds 2006 werkte de Prinses bij het Rijksmuseum in Amsterdam op de afdeling Development waar zij verantwoordelijk was voor de Vriendenorganisatie van het Rijksmuseum.

Hiervoor werkte zij bij Koninklijke Ahold NV in diverse commerciële en marketingfuncties, voornamelijk op het hoofdkantoor van Albert Heijn.

Prinses Marilène is lid van het college van alumni van de Rijksuniversiteit Groningen, adviesorgaan voor het College van Bestuur en van het Comité van Aanbeveling van het Ronald McDonald Huis.