Streekbezoek aan Krimpenerwaard (2017)

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben 21 februari 2017 een streekbezoek gebracht aan de Krimpenerwaard. De Koning en Koningin begonnen hun streekbezoek in Krimpen aan den IJssel en bezochten aansluitend in de gemeente Krimpenerwaard Gouderak, Berkenwoude en Bergambacht. 

  • Beeld: ©Patrick van Katwijk

    Het Koninklijk Paar tijdens het streekbezoek aan de Krimpenerwaard.

Gouderak

In Gouderak bezochten de Koning en Koningin gastenboerderij 'De Appelgaard'. Deze oorspronkelijke melkveehouderij is vanwege het verkopen van gronden voor natuurontwikkeling omgebouwd tot een bed & breakfast met daarnaast een bedrijf voor jongvee. De landbouw in dit gebied ziet zich geconfronteerd met bodemdaling en natte veenbodem. Op de gastenboerderij spreken de Koning en Koningin met agrariërs en natuurorganisaties over deze uitdagingen, duurzaam ondernemen en natuurontwikkeling in samenspel met landbouw.

  • Beeld: ©Patrick van Katwijk

    Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken gastenboerderij 'De Appelgaard' in Gouderak.

Bergambacht

In Bergambacht bezochten de Koning en Koningin het bedrijf Koninklijke Otolift Trapliften. Zij kregen daar een korte rondleiding door het bedrijf en spraken met verschillende ondernemers uit de Krimpenerwaard. Het gesprek ging over de kwetsbaarheden en de kansen van ondernemen in een regio waar het behoud van het landschap van groot belang is en over de innovatiemogelijkheden die de regio biedt.

  • Beeld: ©Patrick van Katwijk

    De Koning en Koningin krijgen een rondleiding bij Koninklijke Otolift Trapliften.