Streekbezoek aan West-Brabant op en rond de Brabantse Wal (2016)

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben 16 februari 2016 een streekbezoek gebracht aan West-Brabant op en rond de Brabantse Wal. Ze bezochten achtereenvolgens de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen. 

Woensdrecht

In Woensdrecht kregen de Koning en Koningin een rondleiding door het Zuidwesthoek College, een door het NOC*NSF erkende topsportvriendelijke school, waar zij spraken met enkele wielertalenten en enkele fietsclinics bijwoonden. 

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontmoeten bij het Wielercollege in Woensdrecht een aantal wielertalenten.

Bergen op Zoom

Het Koninklijk Paar vervolgde het bezoek met een tocht langs de water- en steilranden van de Brabantse Wal. Bij aankomst in Bergen op Zoom volgde een ontvangst op de Grote Markt en werd Hotel De Draak bezocht. Dit hotel dateert van voor 1397 en opende na een brand in 2014 opnieuw haar deuren.

  • Beeld: ©ANP / Robin van Lonkhuijsen

    Het Koninklijk paar wordt in Bergen op Zoom ontvangen op de Grote Markt.

Daarna maakten de Koning en Koningin in Stadspaleis Het Markiezenhof kennis met innovatie en creatie in cultuur die een bijdrage leveren aan de sociale en economische veerkracht van de streek. Zij spraken met medewerkers en klanten van het mobiliteitscentrum van Philip Morris en de gemeente Bergen op Zoom. In de hal van Het Markiezenhof worden ‘bio-based’ producten gepresenteerd. Het bezoek aan Bergen op Zoom eindigde met een rondetafeldiscussie met ondernemers over duurzame economische veerkracht in de regio en de spin-off die de ‘bio-based’ industrie kan veroorzaken.

Rucphen

Het streekbezoek werd afgesloten in de gemeente Rucphen waar het Koninklijk Paar ‘De Trapkes’ in Sprundel bezocht. ‘De Trapkes’ bevindt zich in de Johannes de Doperkerk die is omgebouwd tot een multifunctioneel dorpshuis. Na een rondleiding door het gebouw namen de Koning en Koningin deel aan een rondetafelgesprek over de samenwerking en weerbaarheid van het openbaar bestuur in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD
De Koning en Koningin sluiten het streekbezoek West-Brabant af met een bezoek aan de Johannes de Doperkerk, die is omgevormd tot een multifunctioneel dorpshuis.