Social media

Het Koninklijk Huis heeft zes officiële socialmediakanalen:

Instagram

Facebook

X

LinkedIn

Threads

YouTube 

De officiële accounts zijn @koninklijkhuis en te herkennen aan de status ‘verified account’. Hiermee wordt de echtheid van het account aangegeven.

Op de kanalen worden foto’s en video’s geplaatst over onder andere de activiteiten van leden van het Koninklijk Huis. Soms plaatsen de Koning of andere leden van het Koninklijk Huis een persoonlijk bericht. In dat geval is dit een citaat en staat de tekst tussen aanhalingstekens.

De Rijksvoorlichtingsdienst voert de redactie van @koninklijkhuis. Er wordt niet gereageerd op berichten en reacties van volgers.

De Koninklijke Verzamelingen maken via Instagram, Facebook en X het cultureel erfgoed van het Huis Oranje-Nassau toegankelijk. Kroondomein Het Loo deelt via Instagram beeldmateriaal van het natuurgebied.

Huisregels social media

Door de Rijksoverheid zijn huisregels opgesteld om een veilige omgeving te creëren op de socialmediakanalen van het Rijk, waaronder de kanalen van het Koninklijk Huis.

Iedereen is uitgenodigd om te reageren en mee te praten, met respect voor elkaar en elkaars mening. Om dit ook voor andere gebruikers veilig te houden, zijn de volgende huisregels van toepassing:

  • Berichten met scheldwoorden, bedreigingen, racisme en discriminatie kunnen worden gerapporteerd, verwijderd of verborgen.
  • Deel geen privégegevens en schend de privacy van anderen niet.
  • Spam-berichten en reclame-uitingen zijn niet toegestaan.
  • Gebruikers die zich hier consequent niet aan houden of de regels op grove wijze overtreden, kunnen worden geblokkeerd.

Fanaccounts over leden van het Koninklijk Huis worden verzocht zich te houden aan Nederlandse en Europese wetgeving en de regels van de desbetreffende socialmediaplatfora. Zie de regels voor fanaccounts: Instagram en Threads, FacebookXYouTube en LinkedIn.