Social media

Het Koninklijk Huis heeft vijf officiële socialmediakanalen:

Instagram

Facebook

X

LinkedIn

YouTube 

De officiële accounts zijn @koninklijkhuis en te herkennen aan de status ‘verified account’. Hiermee wordt de echtheid van het account aangegeven.

Op de kanalen worden foto’s en video’s geplaatst over onder andere de activiteiten van leden van het Koninklijk Huis. Soms plaatsen de Koning of andere leden van het Koninklijk Huis een persoonlijk bericht. In dat geval is dit een citaat en staat de tekst tussen aanhalingstekens.

De Rijksvoorlichtingsdienst voert de redactie van @koninklijkhuis. Er wordt niet gereageerd op berichten en reacties van volgers.

De Koninklijke Verzamelingen maken via Instagram, Facebook en X het cultureel erfgoed van het Huis Oranje-Nassau toegankelijk. Kroondomein Het Loo deelt via Instagram beeldmateriaal van het natuurgebied.

Fanaccounts

Fanaccounts over leden van het Koninklijk Huis worden verzocht zich te houden aan Nederlandse en Europese wetgeving en de regels van de desbetreffende socialmediaplatfora. Zie de regels voor fanaccounts: Instagram, FacebookXYouTube en LinkedIn.