Donderdag 10 november, Den Haag en Amsterdam

De president van de Republiek Italië, Sergio Mattarella, bracht van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 november 2022 een staatsbezoek aan Nederland.

Op de tweede dag van het staatsbezoek legde president Mattarella een krans bij het Haags Herdenkingsmonument 1940-1945. Vervolgens bezocht hij de Staten-Generaal. De president had een ontmoeting met de voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, en de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp.

Vergroot afbeelding Italiaanse president Mattarella legt een krans bij het Haags Herdenkingsmonument 1940-1945
Beeld: ©RVD
President Mattarella legt een krans bij het Haags Herdenkingsmonument 1940-1945.

Aansluitend ontving minister-president Mark Rutte president Mattarella op het Binnenhof voor een regeringslunch. Hierbij was ook het Koninklijk Paar aanwezig.

Vergroot afbeelding Minister-president Rutte biedt president Mattarella, Laura Mattarella, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een regeringslunch aan
Beeld: ©RVD
Minister-president Rutte houdt een toespraak tijdens de regeringslunch.
Vergroot afbeelding Minister-president Rutte biedt president Mattarella, zijn dochter Laura Mattarella, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een regeringslunch aan
Beeld: ©RVD
Laura Mattarella, president van Italië Sergio Mattarella, minister-president Rutte, de Koning en Koningin Máxima poseren na afloop van de lunch.

‘s Avonds boden de president en mevrouw Mattarella het Koningspaar een muzikale voorstelling aan van Beatrice Rana en Ludovica Rana in het Concertgebouw in Amsterdam. Na de voorstelling nam het Koninklijk Paar afscheid van Sergio en Laura Mattarella.

Vergroot afbeelding President Mattarella zijn dochter Laura Mattarella bieden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een muzikale voorstelling aan in het Concertgebouw in Amsterdam
Beeld: ©ANP
President Sergio Mattarella, zijn dochter Laura Mattarella en het Koninklijk Paar bezoeken de voorstelling van Beatrice Rana en Ludovica Rana.
Vergroot afbeelding Beatrice Rana en Ludovica Rana in het Concertgebouw in Amsterdam
Beeld: ©Eduardus Lee
Beatrice Rana en Ludovica Rana tijdens de voorstelling.