24 juni Bezoek Open Studios

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam

Koning Willem-Alexander bezoekt de Open Studios van de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het instituut. Tijdens de Open Studios laten vierenveertig Nederlandse en internationale kunstenaars de resultaten zien van hun tijdelijk verblijf aan de Rijksakademie.

Vergroot afbeelding Koning en minister bekijken kunstwerk.
Beeld: ©Rijksakademie / Janiek Dam
Koning Willem-Alexander en minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) bezoeken een Open Studio in de Rijksakademie van beeldende kunsten.

De Rijksakademie van beeldende kunsten staat voor artistieke vernieuwing en vooruitstrevende kunst en ziet kunst als belangrijke motor voor een open en innovatieve samenleving. Tijdens de Open Studios krijgen kunstenaars de kans hun werk aan een breed publiek en aan professionals te tonen.

Vergroot afbeelding Koning en minister in gesprek bij kunstwerk.
Beeld: ©Rijksakademie / Janiek Dam
Koning Willem-Alexander en minister Van Engelshoven bekijken een kunstwerk in de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam.

De Koning maakt tijdens zijn bezoek een rondgang langs de studio’s en spreekt met enkele kunstenaars. Ook minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is bij het bezoek aanwezig en houdt een toespraak.

Vergroot afbeelding Koning en minister in gesprek met kunstenaar
Beeld: ©Rijksakademie - Janiek Dam
De Koning en de minister spreken met een kunstenaar die tijdelijk aan de Rijksakademie verblijft.