Prins van Oranje houdt toespraak voor VN-Commissie te New York

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt donderdag 14 mei 2009 in New York een toespraak voor ministers van landbouw, milieu en ontwikkelingssamenwerking tijdens de 17e bijeenkomst van de Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (CSD) van de Verenigde Naties.

De Prins is op donderdag eveneens gespreksleider van een ministeriƫle rondetafelbijeenkomst over watermanagement, waarvan hij een samenvatting presenteert op vrijdag 15 mei.

Centraal op de agenda van de CSD staan landbouw, rurale ontwikkeling, land, watergebruik, droogte/verwoestijning en Afrika.
De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, mevrouw Gerda Verburg is voorzitter van de 17e sessie van de VN Commissie voor Duurzame Ontwikkeling. Tijdens de CSD wordt gezocht naar een antwoord op de voedselcrisis, het realiseren van een groene revolutie in Afrika en wordt gesproken over minder gebruik van water voor landbouw.

De Prins woont de ministeriƫle bijeenkomsten bij als voorzitter van de Adviesraad voor Water en Sanitatie van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (UNSGAB). In die functie brengt hij vrijdagochtend 15 mei in de ochtend een kort bezoek aan de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, de heer Ban Ki-moon.

29 april 2009