Prinses Máxima spreekt 9 februari 2011 bij Goed Geld Gala van Nationale Postcode Loterij

RVD, 2 februari 2011, nr. 32: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden spreekt woensdagmiddag 9 februari bij het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij in het museum Singer Laren.

Tijdens het Goed Geld Gala wordt bekend gemaakt welk bedrag dit jaar wordt verdeeld onder de 75 goede doelenorganisaties die steun ontvangen van de loterij.

De Nationale Postcode Loterij verdeelt jaarlijks 50% van de loterijopbrengsten onder goede doelenorganisaties die actief zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Het bedrag dat dit jaar wordt verdeeld onder de 75 organisaties, overstijgt de 256 miljoen euro van vorig jaar. Ook wordt bekend gemaakt welke nieuwe goede doelen door de Nationale Postcode Loterij worden verwelkomd als meerjarige begunstigde, welke goede doelenorganisaties extra bijdragen of eenmalige financieringen ontvangen en welk project een bijdrage uit het Droomfonds krijgt. Het Droomfonds is in het leven geroepen om een innovatief en baanbrekend goede doeleninitiatief op het terrein van ontwikkelingssamenwerking, natuur en milieu of sociale cohesie te steunen.