Prinses Laurentien spreekt tijdens symposium over bibliotheken

RVD, 13 januari 2012, nr. 8: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is donderdag 26 januari 2012 aanwezig bij het symposium “Leesbevordering: dat doet de bieb!” dat wordt georganiseerd ter ere van het afscheid van de voorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), prof.mr. E. Jurgens, bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Prinses Laurentien is erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken. In die hoedanigheid zal zij de vertrekkend voorzitter toespreken. In haar toespraak zal de Prinses stil staan bij de rol van bibliotheken voor taalontwikkeling en lezen en schrijven.

Op verzoek van de heer Jurgens wordt zijn afscheid gewijd aan literatuur en gedichten, het plezier van lezen en de rol van de bibliotheek daarin. Dat er gekozen is voor een afscheid op de landelijke Gedichtendag 2012 is geen toeval. Tijdens het symposium wordt uitvoerig stilgestaan bij de activiteiten van bibliotheken voor leesbevordering met inzet van poëzie.

De Vereniging van Openbare Bibliotheken is de brancheorganisatie van openbare bibliotheken, provinciale serviceorganisaties en specialistische bibliotheekbedrijven.