Koningin Máxima bezoekt Stichting MeeleefGezin in Doorn, winnaar Appeltje van Oranje 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend, 17 oktober 2014, een bezoek gebracht aan Stichting MeeleefGezin in Doorn, winnaar van een Appeltje van Oranje 2014.

Stichting MeeleefGezin biedt ouders met psychiatrische problemen de steun van een meeleefgezin voor hun kinderen van nul tot en met vier jaar. Meeleefouders zijn vrijwilligers, die met hun gezin een stabiele en veilige omgeving bieden waar deze kinderen op geregelde tijden welkom zijn. Zo bieden zij kwetsbare ouders de kans om even tot rust te komen. Het streven is dat een duurzame relatie ontstaat waar het kind altijd op kan terugvallen wanneer het thuis even niet goed gaat. Stichting MeeleefGezin zet vooral in op het verspreiden en beschikbaar stellen van de methode, zodat deze eenvoudig opgenomen kan worden in reguliere ondersteuningstrajecten.

Stichting MeeleefGezin is één van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Koningin Máxima reikte de prijs op 22 mei 2014 uit. Met de prijs bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De uitreiking in 2014 had als thema 'Samen Meer' , met initiatieven van vrijwilligers die zich langdurig inzetten voor kwetsbaren in de samenleving en hen zo betrekken bij de maatschappij. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Tijdens haar bezoek sprak Koningin Máxima met betrokkenen vanuit de organisatie en enkele samenwerkingspartijen, waarna zij met een aantal meeleefgezinnen en zogenoemde vraaggezinnen sprak over hun ervaringen met het initiatief.

RVD, nr. 297