Koning en Koningin bezoeken Beieren - aankondiging

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen woensdag 13 en donderdag 14 april 2016 een werkbezoek aan de Duitse deelstaat Beieren. Doel van het werkbezoek is de brede onderlinge relaties tussen Nederland en Beieren te versterken. 

De Koning en Koningin brengen jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. De Freistaat Bayern is qua oppervlakte de grootste deelstaat van Duitsland.

In april bezoeken de Koning en Koningin München, zetel van de deelstaatregering, en Neurenberg. Zij worden bij hun bezoek vergezeld door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De minister leidt gelijktijdig een tweedaagse economische missie naar de Duitse deelstaat. De missie staat in het teken van 'de economie van de toekomst'.

RVD, nr. 26