Koning houdt toespraak in Europees Parlement

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander houdt woensdagmiddag 25 mei een toespraak tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement in Brussel ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is hierbij aanwezig.

""

Koning Willem-Alexander tijdens zijn toespraak in het Europees Parlement.

De Koning spreekt voorafgaand aan zijn toespraak met Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement (EP) en aansluitend met de fractievoorzitters van het EP. Na zijn toespraak ontmoet hij Nederlandse Europarlementariërs. Het bezoek wordt afgesloten met een bijeenkomst op de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PVEU) met medewerkers van de PVEU en medewerkers van de Nederlandse ambassade.
 
Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Europese Unie. Als voorzitter zet Nederland in op een Europese Unie die zich richt op hoofdzaken als migratie, bestrijding van terrorisme en het stimuleren van groei en banen.

RVD, nr. 96

""

Koning Willem-Alexander wordt ontvangen door voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement.