Paleis Noordeinde opent virtueel de deuren met Google Street View

Vanaf vandaag kan iedereen via Google Street View een virtueel kijkje nemen in Koninklijk Paleis Noordeinde, de Koepel van Fagel, het Koninklijk Huisarchief en het Koninklijk Staldepartement in Den Haag.

Paleis Noordeinde is het werkpaleis van Zijne Majesteit de Koning. In het paleis zijn ruimtes op de begane grond te bekijken, zoals de Indische Zaal, de vestibules aan de voor- en achterzijde van het paleis en ontvangst- en vergaderkamers.

Vanaf het achterplein van het paleis loopt een weg naar het Koninklijk Huisarchief waarin de archieven, de bibliotheek en historische collecties van het Huis Oranje-Nassau worden beheerd. Het tuinpaviljoen leidt naar de Koepel van Fagel en het Koninklijk Staldepartement, ook wel de Koninklijke Stallen genoemd. Ook deze gebouwen zijn virtueel te bezichtigen. Google heeft de opnames in september 2015 gemaakt.
 
Eerder werden ook het Koninklijk Paleis op de Dam en de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch in kaart gebracht. In de Street View collectie van Paleis Noordeinde zijn beelden opgenomen van ruimtes die tijdens de fysieke zomeropenstelling niet toegankelijk zullen zijn.
 
Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement zijn in de zomer beperkt opengesteld. Nadere informatie over de zomeropenstelling wordt eind juni bekend gemaakt.

RVD, nr. 105