Prinses Laurentien leest voor tijdens start Nationale Voorleesdagen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest woensdagochtend 25 januari 2017 voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in de nieuwe bibliotheek in Almere-Stad.

Prinses Laurentien tijdens het Nationale Voorleesontbijt in de nieuwe bibliotheek in Almere-Stad.

De Prinses leest kinderen uit groep 1 en 2 voor uit De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door de Britse kinderboekenauteur en illustrator Benji Davies. Hij won in 2014 de Oscar’s First Book Prize met The Storm Whale. Het boek werd in 2015 door Edward van de Vendel in het Nederlands vertaald als De kleine walvis. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos De kleine walvis als Prentenboek van het Jaar 2017.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met 6 jaar. De veertiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari 2017.

RVD, nr. 7