Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent Museum MORE in Kasteel Ruurlo

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent vrijdag 23 juni in Kasteel Ruurlo een tweede locatie van Museum MORE. Deze locatie toont het werk en leven van Carel Willink, een Nederlandse kunstschilder van magisch realisme.

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent in Kasteel Ruurlo een tweede locatie van Museum MORE.

Kunstverzamelaars Hans en Monique Melchers openden in 2015 de eerste locatie van Museum MORE in Gorssel, waar zij hun collectie Modern Realisme onderbrachten. Op de tweede locatie in Kasteel Ruurlo wordt hun collectie werken van Carel Willink (1900-1983) getoond. Uit de Willink-collectie zullen 45 werken te zien zijn. De opstelling toont de ontwikkeling van een jonge, zoekende kunstenaar die experimenteert met kubisme tot aan de schilder van een technisch perfect en raadselachtig oeuvre.

Kasteel Ruurlo en het omliggende landschapspark zijn volledig gerestaureerd. Vijf eeuwen bouwgeschiedenis zijn gecombineerd met moderne architectuur. Museum MORE | Kasteel Ruurlo is toegankelijk voor publiek vanaf dinsdag 27 juni.

RVD, nr. 108