Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven openen St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven openen woensdag 14 juni het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve in Valkenburg aan de Geul. Deze nieuwe vergader- en congreslocatie is onderdeel van landgoed Château St. Gerlach, dat de heer Van Vollenhoven op 15 september 1997 opende.

Het landgoed Château St. Gerlach ligt in het Geuldal bij Valkenburg en bevat een hotel en een restaurant. Sinds begin januari maken ook het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve onderdeel uit van het landgoed. De afgelopen jaren is er een nieuw paviljoen naar ontwerp van architect Francine Houben gebouwd en is de hoeve gerenoveerd tot een vergader- en congreslocatie. De kasteelhoeve stamt uit 1668 en is een Rijksmonument.
 
De heer Van Vollenhoven zet zich in voor het behoud van cultuurhistorisch waardevolle objecten, met name op het thema herbestemming van monumenten. In het verleden was hij voorzitter van het bestuur van de Stichting Nationaal Restauratiefonds.

RVD, nr. 115