Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven bij conferentie over Canadese samenleving en cultuur

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven wonen donderdagmiddag 15 juni in de Senaatszaal van de Radboud Universiteit in Nijmegen  een deel van de tweedaagse internationale conferentie ‘The World Needs More Canada’? Changes and Challenges in Contemporary Canadian Culture and Society, bij.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Radboud Universiteit / Dick van Aalst
Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven luisteren naar een van de sprekers in de Senaatszaal van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De conferentie wordt georganiseerd door de afdeling North American Studies van de universiteit en gaat over de vraag wat Canada de wereld kan bieden als het gaat om haar ervaring met maatschappelijke, politieke en culturele vraagstukken. Aan bod komen onderwerpen als diversiteit en multiculturalisme, duurzaamheid, migratie, nationale identiteit en recht en veiligheid. De positie van de Canadese inheemse volken vormt hierbij een belangrijk thema.

De conferentie wordt donderdagochtend geopend door de ambassadeur van Canada in Nederland, H.E. Sabine Nölke. Verder spreken onder anderen prof.dr. Willem van Genugten, emeritus hoogleraar Internationaal Recht van Tilburg University, Aritha van Herk, Canadese schrijfster van Nederlandse afkomst en prof.dr. Linc Kesler, ‘First Nations and Indigenous Studies’ aan de universiteit van British Colombia.

De conferentie bouwt voort op een Nijmeegse traditie van wetenschappelijke aandacht voor de Canadese cultuur, literatuur en maatschappij en betrokkenheid bij de Association for Canada Studies in the Netherlands (ACSN).

RVD, nr. 140