Koning en minister Plasterk bezoeken Sint Maarten

Zijne Majesteit de Koning en minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoeken vandaag, 11 september 2017, het eiland Sint Maarten.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Vincent Jannink
Koning Willem-Alexander bekijkt een bevoorradingsvliegtuig op de luchthaven van Curaçao.

Op de luchthaven, Princess Juliana International Airport, worden ze ontvangen door de gouverneur Eugene Holiday en minister-president William Marlin van Sint Maarten. Ter plaatse spreken ze met de heer Michael Hyman, hoofd van het operationeel team van de luchthaven, en medewerkers van het team. Na een briefing over de actuele situatie, vertrekt het gezelschap voor een rondrit over het eiland. De Koning en minister Plasterk bezoeken getroffen gebieden en spreken op verschillende plekken met noodhulpverleners.

In Philipsburg is de eerste stop bij het ziekenhuis, Sint Maarten Medical Centre. De Koning en minister Plasterk spreken onder andere met medische staf en de medisch directeur. Basisschool Asha Stevens is een van de plekken waar noodhulp op het eiland wordt gecoördineerd. Hier zijn ontmoetingen met verschillende handhavers van de openbare orde. Er wordt gesproken met de minister van Justitie, vertegenwoordigers van de politie van Sint Maarten en Curaçao, mariniers en marechaussee. De Koning spreekt met hen over de huidige veiligheidssituatie en de handhaving van de orde op het eiland.

Een laatste stop tijdens de rondrit wordt gemaakt bij Point Blanche, een uitzichtpunt ten zuidoosten van het eiland. Hier wordt onder andere gekeken naar de situatie in de haven en de staat van een watertank.

De Koning en minister Plasterk brengen morgen een bezoek aan Sint Eustatius en Saba.

RVD, nr. 212

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RVD
Koning Willem-Alexander en minister Ronald Plasterk in gesprek met gouverneur Eugene Holiday en premier William Marlin.
Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Vincent Jannink
Koning Willem-Alexander bekijkt vanuit een helikopter van de marine de schade op het eiland Sint Maarten.