Koning en minister Plasterk bezoeken Saba en Sint Eustatius

Zijne Majesteit de Koning en minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoeken vandaag, 12 september 2017, de eilanden Saba en Sint Eustatius.

Beeld: ©ANP / Vincent Jannink
Koning Willem-Alexander spreekt met bewoners van het door de orkaan Irma getroffen eiland Saba.

Het bezoek start op Saba. De Koning en de minister worden op het vliegveld begroet door gezaghebber Jonathan Johnson. Aansluitend verplaatst het gezelschap zich naar het crisiscentrum ter plaatse waar ze spreken met hulpverleners en getroffenen. Daarna vertrekt het gezelschap naar Sint Eustatius.

Na de aankomst en begroeting door de gezaghebber Julian Woodley vindt een ontmoeting plaats met lokale autoriteiten en hulpverleners. Ook spreken de Koning en minister Plasterk met medewerkers van het elektriciteitsbedrijf die het eiland in zeer korte tijd weer van elektriciteit hebben voorzien. Met het bezoek aan Sint Eustatius wordt bezoek van de Koning en minister Plasterk aan de eilanden afgesloten.

RVD, nr. 213