Prinses Laurentien leest voor tijdens start Nationale Voorleesdagen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest woensdagochtend 24 januari 2018 voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Prinses Laurentien leest voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in het Kinderboekenmuseum.

De Prinses leest voor uit Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, een Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos Ssst! De tijger slaapt als Prentenboek van het Jaar 2018.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar. De vijftiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2018.

RVD, nr. 4