Prinses Margriet en Prinses Laurentien bij uitreiking ECF Princess Margriet Award for Culture 2018

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Margriet der Nederlanden en Prinses Laurentien der Nederlanden zijn woensdagmiddag 16 mei aanwezig bij de tiende uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Prinses Laurentien, president van de European Cultural Foundation (ECF), houdt de openingstoespraak. Prinses Margriet reikt de prijzen uit.

Prinses Margriet en Prinses Laurentien zijn bij de uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture.

De ceremonie staat dit jaar in het teken van moedige burgers. De ECF onderscheidt twee laureaten met de ECF Princess Margriet Award for Culture 2018 op voordracht van een onafhankelijke en deskundige jury. De laureaten zijn de stichting en cultureel platform Borderland uit Polen en de internationale, multidisciplinaire onderzoeksgroep Forensic Architecture uit het Verenigd Koninkrijk.
 
Beide laureaten kijken volgens de ECF door een culturele lens naar urgente kwesties in de samenleving. Voor hen staan inclusiviteit en solidariteit in Europa centraal. Borderland en Forensic Architecture zien cultuur als een middel om onrecht in de maatschappij aan het licht te brengen en zo een bijdrage te leveren aan een open samenleving.

De ECF zet zich in voor cultuur in Europa. De ECF Princess Margriet Award for Culture wordt jaarlijks toegekend aan kunstenaars en denkers die volgens de ECF de democratie verrijken met hun verbeeldingskracht. Prinses Laurentien is Prinses Margriet in 2007 opgevolgd als president van de ECF.

RVD, nr. 90