Prinses Laurentien leest voor tijdens start Nationale Voorleesdagen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest op woensdagochtend 23 januari 2019 voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt op de openbare basisschool Corantijn in Amsterdam.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Stichting CPNB / Janiek Dam
Prinses Laurentien leest voor op de openbare basisschool Corantijn.

De Prinses leest voor uit ‘Een huis voor Harry’, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers. Het boek gaat over de kat Harry, die op een dag verdwaald raakt en de hulp van vrienden inroept om weer thuis te komen. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos Een huis voor Harry als Prentenboek van het Jaar 2019.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Stichting CPNB / Janiek Dam
Prinses Laurentien leest tijdens het Nationale Voorleesontbijt voor uit ‘Een huis voor Harry’, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. De zestiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019.

RVD, nr. 293